Gjoevik Treff 2016: Discover Our Visit to Town and Top Mjosa Tour Now
Det Vi Gjør Det Gjør Vi Med ÆreGjoeviktreff 2016-Stabsmøte

 

Sted:  Hovdetun Vandrehjem, Gjøvik

Tid:    3. til 6. juni 2015

Deltakere:     

 • Bjørn Gulbrandsen
 • Hans Bjørn Jakobsen
 • Dagfinn Lund
 • Vidar Vold
 • Kay Erik Simonsen
 • Helge Tharaldsen
 • Anders Brenne
 • Lars Gunnerød
 • Frits Løvli
 • Knut Olav Skogøy
 • Kåre Skretting  


Det noteres med stor tilfredshet at dette er rekorddeltakelse. Når i tillegg noteres at eldstemann har fylt 80 i år, og at den øvrige bande, med unntak av "lillegutt", er 77, 78 og 79. (Dagfinn mangler 1 time og 47 min på å tilhøre gruppe 77, så jeg har tillatt meg å ta han med der) Altså en etter forholdene sterk og oppe gående forsamling.

 

Bakgrunn

Etter det fatale sykkelstunt som forhindret Bjørn i å delta på Sørlandet, ble han sittende "mørk og dyster" på Gjøvik og tenke ut neste trekk. Det resulterte i konspirasjon med Helge, og på vårparten kom der forsiktige sonderinger: "om vi kunne tenke oss å avholde årets stabsmøte på de indre bygder ved Mjøsa, med standkvarter Gjøvik?"

Med unntak av endel E-Mails som har blitt værende i det nye Speichermedium CLOUD, har kontakten med S4 Bjørn og Rekoff Hans vært upåklagelig.

 

Forlegning Gjoeviktreff 2016

Hovdetun Vandrehjem består av en "messebygning" og flere adskilte "forlegninger".

Vi ble innkvartert med 4 i en forlegning, og 5 i den andre. Bjørn og Hans bor på Gjøvik, og fikk ikke perm for overnatting i "leiren."

Både innkvartering og forpleining var fullt på høyde med Flyvåpnets oppskrytte kostøre!

 

Reise til Gjøvik

Knut Olav fløy fra Billund på Jylland til Gardermoen, Kay Erik med fly fra Kristiansand, og Kåre med fly fra Sola. Med rimelig god timing ble det en behagelig pause på Gardermoen der Lars stilte med ny bil for anledningen, de fire kom således samlet til Hovdetun i femtiden på ettermiddagen.

Frits har plassert sit avkom strategisk. Han og kona kjørte til Askim (taktisk flukt fra arktisk kuldeinnbrudd) der sønnen har slått seg ned.

Helge startet fra Halden på formiddagen og plukket først opp Frits i Askim og deretter Vidar i Oslo. De ankom Hovdetun ca kl 16.00.

Dagfinn satte ny fartsrekord fra Hermannsverk i Sogn til Hovdetun (Snitt 91km/H)

De to lokale var på plass som motakelses kommite, og etter innkvartering og gjensidige gledesytringer over å fremdeles være blandt de levende, samlet vi oss til middagen kl. 20.00.

Anders er fremdeles ikke nevnt, av den enkle grunn at han i alle de årene vi har kjent hverandre aldri har holdt tidsfrister. Forsøk på å oppnå telefonkontakt var dødfødt til det nærmet seg middagens avslutning, da ble kontakt etablert, og da var han på Lom. Kl. 23.45 på fredagen ankom Anders i sin antikke Peugeot,  fullastet med reservedeler og godt humør.

 

Innkvartering

I forlegnig 107 ble Knut Olav, Dagfinn, Lars og Kay Erik  innkvartert. I forlegning 108 ble Anders, Helge, Frits, Vidar og Kåre innkvartert. Der var mistenkelig lite snorking, det lille som var, forbigås av høflighet i taushet.

 

Forpleining

Fredag:

Middag i messen bestående av laks og lassagne med en rimelig god dessert til avslutning. Vi hadde hvitvin som drikke i tillegg til vann.

Lørdag:

Frokost med et rikelig utvalg av brød, pålegg, melk, kaffe og te. Dertil kokte egg.

Vi hadde kaffe med vafler på Gjøvik gård etter omvisningen i fjellhallen, og pizza med øl på Kapp etter omvisningen der.

Middagen i Messen besto av Hjortegryte med potetstappe, dertil rødvin og vann. God dessert. Etter middagen takket Hans Bjørn Jakobsen for seg, som styremedlem i NITO var han forpliktet til å delta der på årets tur.

Søndag:

Frokost som på lørdag; deretter spiste vi is på kaien mens vi ventet på å få gå ombord  på Skibladner. På Skibladner hadde vi buffet med masse god fingermat, godt brød og risgrøt. Jordbær med rømme smakte godt. Dertil hadde vi hvitvin.

Om kvelden spiste vi grillmat på Strandhotellet. Etter middagen takket Bjørn Gulbrandsen for et trivelig Stabsmøte og spasserte rolig hjem.

Mandag:

Vi inntok den samme solide frokosten, gjorde opp med vertskapet og gjorde oss klare til avmarsj. Anders ryddet som sistemann etter oss andre som startet hjemreisen ca kl. 08.30

 

Drikke  

Et moderat innkjøp av vodka og cognak, samt nødvendig kvanta øl og mineralvann, sikret "eine gemütliche Stimmung" under de kveldslige sammenkomster i forlegningen.

 

Aktiviteter

Lørdagen var vi først på befaring i den gigantiske fjellhallen som ble bygget som ishockybane for olympiaden i 1994. Ansvarlig konsulent og byggeleder var AS Fortifikasjon som ble ledet av Jan Rygh. Han underviste oss i ingeniørgeologi siste året på Hvalsmoen, og fortsatte der som skolesjef på den tekniske skolen.

Anders Motrøen som var ansvarlig for å vise og fortelle var en gammel ingeniørsoldat som hadde repetert sammen med Bjørn. Omviseren var utrolig dyktig, han "eidde" anlegget.

Gjøvik kommune kan prise seg lykkelige over ansatte med slik entusiasme og praktisk forstand.

Fjellanlegget er meget imponerende. Hovedhallen har en fri spennvidde på 70 meter, dette er verdens største frittspennende fjellkaverne og brukes i tillegg til ishocky, til store  arrangementer for kultur mm. I tillegg til hovedhallen er der svømmehall med internasjonale svømmebaner. Servicetuneller og servicerom utgjør en hel labyrint i tillegg.

Etter at vi kom ut i friluften igjen kjørte vi ned til Gjøvik Gård, midt i byen. Denne opprinnelige storgården er opphavet til Gjøvik som fikk bystatus i 1870. Nå er gården kultursenter i denne meget vakre og velstelte byen med sine 31000 innbyggere, den imponerte oss alle. I parken nøt vi kaffe og vafler.

Hundselva som renner gjennom og tangerer eiendommen Gjøvik gård, er etter 20 års Mjøsaksjon friskmeldt, Mjøsørretten går nå opp i elva for å gyte.  Etter å ha fortært vaffelkakene og drukket opp kaffen, "satte vi opp" i tre biler og kjørte til Kapp som ligger ca 35 km syd for Gjøvik.

Befaringen og omvisningen på Kapp var meget interessant og bød på overraskelser for de fleste av oss. Det restaurerte industrianlegget er omgjort til museum og kultursentrum.

Industrianlegget ble etablert for over 200 år siden av en fremsynt og dyktig Gründer som tok nytt familienavn, hans slekt heter den dag i dag for Sopp. Datter til Hans Bjørn er gift med en etterkommer av grunnleggeren.

Sopp klarte å utvikle en teknik som gjorde det mulig å kondensere og hermetisere melk.

Vikingmelk kjenner vi alle, det var produktet. Melkebøndene var hovedaksjonærer og hadde problem med å samarbeide, noe som resulterte i at Nestle kom inn som eier og som fremdeles markedsfører Vikingmelk. Produksjonen på Kapp ble nedlagt ca 1950.

Om kvelden, under  det vanlige treffet i salongen,  nyttet vi anledningen til å overrekke de to "Arrangørene" en liten påskjønnelse til hver. (Hans Bjørn var reist, så "Bergenseren" mottok begge buteljene. Han fikk med seg historien om "at det va synd med Palmer si," i tilfelle han skulle falle blant "låke vener" og "miste" den ene.)

 

Søndagens hovedaktivitet var båttur på Mjøsa med DS Skibladner.

Etter frokosten hadde vi  god tid til å bevege oss ned til havnen der DS Skibladner har sit standkvarter. Været var usedvanlig ; vindstille, sol og ca+ 23 grader. Turen var forhåndsbestilt, og med oss 10 var vi i alt ca 130 passasjerer.

Vi fant oss plasser på dekket og ble godt solbrente i løpet av turen. Båtturen gikk først sydover til Helgøya, der seilte vi inn under broen og inn til Hamar, der tok de ombord en "forteljar, statsark. Per Ø. Sandberg" som på veien videre under Neslandet på Hedmarksiden fortalte om landet og gårdene vi dro forbi.

Da var det ikke vanskelig å se hvorfor Hedmark er et rødt fylke: Storgårdene på 1000 mål dyrket jord og mer, lå som øyer med husmannsbebyggelsen i tett krans i skogkantene.

Med en bonde mot 10 til 15 husmenn var grunnlaget for den politiske makten gitt straks den alminnelige stemmeretten ble innført.

Mjøsa er en fantastisk innsjø, og landskapet på begge sider er preget av godt jordbruksland med myke skogkledde åser i bakgrunnen.

Vi hadde fått tildelt et eget bord i salongen der vi i ro og mak kunne innta et godt måltid, og etterhvert ble der også mulighet for de nysjerrige (Kay Erik, Anders og Helge) til å inspisere i maskinrommet ved Bjørn Blickfeldt. Hjuldamperen med sine 160 år, må sikkert være en av de eldste i Europa.

Vi var tilbake i Gjøvik i 5-tiden og tok oss i ro og mak tilbake til leiren.

 

Mobbing og andre sosiale aktiviteter.

Stemningen var som vanlig upåklagelig med mange gode innslag. Sangheftet ble godt brukt. Hver fikk med et eksemplar hjem med "ordre" om å øve på noen av de sangene som voldte oss problemer. Kåre ble pålagt å lese bedre korrektur, og ta inn et par nye sanger, Helge oversender de aktuelle pr mail.

Etter tilbakekomsten fra Mjøsturen ble Kåre pålagt å sette opp regnskap, en meget krevende operasjon, resultat ligger vedlagt.

 

Forslag for neste samling.

Ideen fra Frits og Kåre etter hjemturen fra Sørlandet i fjor ble godt mottatt, og etter en kort runde ble det bestemt at neste Stabsmøte avholdes i området Bodø/ Saltstraumen, og at Knut Olav og Frits påtar seg S4 og Rekoff ansvar.

 

Nærbø den 9. juni 2016

Kåre Skretting


14. mai 2016

Hei alle sammen!

Det nærmer seg treff på Gjøvik 3/6- og det er hyggelig at dere denne gangen vil besøke den hvite by ved Mjøsa.

Nå er det flott vær, grønne plener og bjørka står i sin vakreste vårskrud og Mjøsa glitrer i solskinnet.

Hans B. og jeg ønsker dere velkommen til en forhåpentligvis hyggelig samling.

 

Ankomst fredag ettermiddag.

Jeg antar at Helge, Lars og Vidar kjører bil og kan  «plukke» opp Knut  og Frits på Gardermoen?

Kåre kommer muligens også med fly til Gardermoen?

Kay reiser med bil og Dagfinn og Anders kommer vel også med egen bil?

Det er hyggelig om dere samordner pr. mobiltelefon slik at «flypassasjerene» kan få sitte på med noen av dere videre til Gjøvik.

Hovdetun  vandrerhjem ligger ca 1,4 km fra Jernbanestasjonen, rett oppover i byen (se Google-kart )

Velkommen til Gjøvik, og ha en fin pinsehelg og 17. mai feiring.

Med hilsen fra

Hans B og Bjørn

 
Gjoevik Treff 2016


Treffet i 2016 blir etter telefon fra Bjørn G. (i FEB) arrangert på Gjøvik 3. - 6. Juni.
Detaljer/program følger snarest pr. mail...

Foreløbig tilmelding:
-Anders
-Bjørn
-Dagfinn
-Frits
-Hans Bjørn
-Helge
-Kay Erik
-Knut Olav
-Kåre
-Lars


STABSMØTE 2016 i Mjøsområdet
Hei alle fra ITS (1958-60)
Vi - Hans Bjørn og jeg inviterer til treff på Gjøvik i helgen 3-5. juni.
Jeg har tidligere i år hatt hyggelig prat i telefonen med de fleste og responsen om å møtes i Mjøsområdet til Stabsmøte i helgen 3-5/6, var meget positiv.
Mjøsområdet og Gjøvik er kanskje litt upløyd mark for flere, og jeg håper vi kan få en fin helg og at værgudene er med oss.

Innkvartering
Innkvartering fra fredag til mandag i hytter (2 stk) med stue/kjøkken, 2 soverom og wc/bad i Hovdetun Vandrerhjem (www.hovdetun.no). Sengetøy, håndklær og frokostbuffet inkl.

Aktiviteter
4. juni: Omvisning i Gjøvik olympiske fjellhall. Verdens største publikumshall i fjell, prosjektert av bl.a. ingeniørbefal Major Jan H. Rygh.
Deretter rusletur til Gjøvik Gård etc.

5. juni: Skibladner er 160 år i år og vi foretar en "Historisk" reise på Mjøsa med D/S Skibladner, Mjøsas hvite svane. (Det er alltid pent vær på denne årstiden)

Andre aktiviteter
Det arbeides med andre aktiviteter for sosialt samvær, restaurantbesøk etc.

Vi håper at så mange som mulig kan komme til den Hvite by ved Mjøsa denne helgen, og vi ber om snarlig tilbakemelding på e-mail.Med vennlig hilsen
Bjørn og Hans Bjørn

Nordiska Militära Kamratföreningsmötet Halmstad Juni 2017

Her er bilder fra mötet i Halmstad:Treffet Bodö-Saltstraumen 2017

Her er bilder fra treffet i Bodö og Saltstraumen:Rakfiskfest-Ingeniörvaapnets Soldatforenings Aarsfest 2016

Her er bilder fra Rakfiskfesten 2016Frydnes Treffet

Her er bilder fra Frydnes treffet og Rakafisklag Hvalsmoen:Smøla Treffet

Her er bilder fra Smøla treffet:Rostock Treffet

Her er bilder fra Rostock treffet:Sangboken

Her er sangene vi synger på våre treff:


www.hovdetun.no


Ingeniörsoldat meld deg inn 

i Ingeniörvaapnets soldatforening


Del dine minner med oss! Send bilder-tekst her:

Har du en god historie, så del den med oss!

Skriv Din Tittel Her

Hva Andre Deltakere har Skrevet

Click below to see contributions from other visitors to this page...

Staffmeeting Gjoevik 2016 
Kjære Bjørn og Hans B. Det ble en lidderlig flott tur til/fra- og i Gjøvik... Tusen takk for det. Jeg har startet med å legge inn bilder på web-siden …

Staffmeeting Gjoevik 2016 
Hei. Velvalgte ord fra Knut som jeg slutter meg til. Plager utflyttete nordlendinger, før jeg setter kursen nordover mot midnattssolens land. Gjøvik var …

Staffmeeting Gjoevik 2016 
Hei alle sammen Jeg vil takke dere alle for et svært hyggelig treff på Gjøvik. Og, naturligvis, en spesiell takk til arrangørene, Bjørn og Hans Bjørn, …

Click here to write your own.

Solo Build It!Advertise on our site - 24x7x52

Top results and best prices. Brand your business and market your product straight to your prospective clientele     

23-05-08-MyTAI

"Terrific Boost of Productivity- And Anything Else You Might Need it for in Life"


Tai Is Live and Waiting to Assist You

Tai, your Business-Building Assistant, is here for you

Check out the Best Deal of the Year Here!HELP


UKRAINE

Send your help/amount hereWe are offering two free years of SBI! to everyone living in the Ukraine or who has been forced to flee the country because of the conflict
Thank you for visiting!

Get our free newsletter - with "special Internet only offers"

Or, just order your free newsletter here:

22-10-03-LILLART.jpgIf you purchase a product through links on this page I receive a small commission at no cost to you. I was not paid for writing this review- and I did not receive it as a freebie. I am suggesting it for you because I own it and love it- and I think you would- too.

Please find more info here:|Page Top|Contact Solution|Home

Knut Olav Skogøy

Løvenholmvej 42 -DK-8963 Auning

Tel: +45 2217 0617

Copyright & TM 2023: AneSite.com


Sponsor!

Top Results-Best Advertising

Sponsor Definition
and Policy


Advertise

with AneSite.com 

24x7x52
PayPal Safer Easier to Pay OnlineEcommerce Theme Winner ToolsIt Consultant Consider Anesite.com to get top results on the Net

We make the best plan togetherSparring PartnerBoat For Sale ChaniaOpen Every Day-Night 

Doctors- lawyers-vets- mechanics-  +++ can answer your questions- 24/7 Vikings in North SeaBerdorf Luxembourg  Nature of the Müllerthal TrailIngeniørsoldat meld deg inn iVisit the Norwegian Nature!Solo Build It!

Weather Forecast