Saltstraumen-Bodö-Staffmeeting

Bodösjöen og lufthavnen
Saltstraumen-where to stay?

     Recommended hotels: 
     Scandic-Havet
     Saltstraumen Hotell
     Saltstraumen Brygge
 

Find best hotel deal here!
Saltstraumen Brygge-Stabsmöte

Frits ved vartegnet for Norsk Luftfartsmuseum

Luftfartsmuseet og U2

Velkomst av John Skogøy

I museets tårn med F-16 for landing

Engelsk kart over Bodø fra 1944 med tysk flystripe

Ved den "broderte navneduk 1940-45" fra Lille Norge,Toronto

Maskottene "Varg og Mads" fra Little Norway, Toronto

Norsk Luftfarts museum-Starfighter foreningen

Fra Norsk Luftfartsmuseum til Starfighterens Venner

Smil og godt humør hos Helge og Starfighterens Venner

Dugnadsgjengen Foto: Lars-Bjørn Martinsen


Fra Forsvarets Forum i dag! 17-06-08

"StarFighter" 

F-104 Starfighter var kanskje Norges viktigste våpen under den kalde krigen.

I dag avsluttet det nyrestaurerte flyet de siste testene, og har nå fått Luftfartstilsynets luftdyktighetsbevis.

Det betyr at vi ikke lenger skal ha spesialtillatelse for å fly, og står friere til å fly når det passer oss, sier leder Helge Andreassen i Starfighterens Venner.


Det nye jagerflyet F-35

Saltstraumen vil ogsaa faa glede av ny flyplass i Bodö


Nyholmen Skandse

Hurtigruten "Midnatsol" ut for Nyholmen

Representanten for "Nyholm Skandses Compagnie" med saluttkanon

Samling ved Kanon nr. 4 med Bodø og Hotell Scandic Havet i bakgrunnen


Saltstraumen Brygge

Bolig nr. 2 fra venstre huset oss

En titt paa straumen for inngaaende 

Pause på Saltstraumen Hotel

En god snak i stue-kroken i boligen 

Hvil paa toppen av hotell Scandic-Havet Bodö  

Saltstraumen (Brygge) Fiskecamp A/S

Utsikt til maaker og Saltstraumen brua

Deltakere venter paa busreise til Bodö

Utdrag fra Vernebestemmelser for omraadet

foto: Alexander Skau

Straumen baer for inngaaende, Foto: P. M. Stigseth

Saltstraumen Hotell

Kjelen Café 

Skal vi ut med Ribben I Saltstraumen?

Bilder fra meget vellykket möte i Gjövik 2016-Skibladner

Björn forklarer paa dekk i straalende sol

Deltakerne nyter turen paa Mjösa


Meny-Tuvsjyen-Saltstraumen den 31-05-17

 • Forrett:      Jaktpallett (steinalder fingermat) 
 • Hovedrett: Kokegrop m/reinlår, rotgrønnsaker
 • Tilbehør:   soppstuing, urhvete og nyrørt tyttebær 
 • Dessert:    Fersk bringebærsorbet smaksatt m/bjørkesaft 


Saltstraumen-Stabsmøte 2017


Sted: Saltstraumen Brygge (under etablering)

Tid: 29.05 til 01.06 2017

Deltakere:   

 • Helge Tharaldsen
 • Anders Brenne
 • Vidar Vold 
 • Lars Gunnerød 
 • Frits Løvli
 • Knut Olav Skogøy
 • Kåre Skretting

Tatt i betrakning at møtet var henlagt til arktiske strøk, og at stabens alder går mot Limus, noteres dette som god deltakelse. Det må likevel anmerkes at endel "avbud" var meget slett begrunnet, dog vesentlig bedre enn dem som ikke hadde mot til å begrunne sit fravær.

Som et appropos kan nevnes at de amerikanske flyverne som var stasjonert på Gardermoen i 1956 fikk ødemarkstillegg.


Bakgrunn

På treffet på Gjøvik ble sted for avholdelse av neste treff drøftet, følgende ble besluttet: "Ideen fra Frits og Kåre etter hjemturen fra Sørlandet i fjor ble godt mottatt, og etter en kort runde ble det bestemt at neste Stabsmøte avholdes i området Bodø/ Saltstraumen, og at Knut Olav og Frits påtar seg S4 og Rekoff ansvar."


Forlegning

Saltstraumen Brygge er et anlegg av noen års alder, men som med nye eiere ekspanderer og driver godt i det "nye turist-markedet" der de eventyrlige fiskemulighetene i Saltstraumen er guds gave til nordlendingene. Fisken har allerede Petter Dass (1647 - 1707) konstatert som forutsetning for bosetning her nord.

Som sagt, anlegget er i sterk ekspansjon, og vi fikk tildelt et hus som var "akkurat" ferdig. Vidar fikk enerom, vi andre delte tre to-manns rom.


Reisen til Saltstraumen

Knut Olav startet fra Luxembourg den 16. mai og var i god tid innkvartert hos sine slektninger i Bodø, som er hans fødeby. Frits kjørte fra Hamarøy den 29.05. 2017 kl 07.00, begge var klar på flyplassen i Bodø da Kåre ankom som førstemann fra de sydlige breddegtader den 29.05.17 kl. 14.30.

Helge, Lars, Vidar og Anders kom med samme fly ca kl. 15.00.

Fra flyplassen til Saltstraumen Brygge tar bussen ca en time, bilen noe mindre. Knut Olav, Kåre og Lars reiste med buss og hadde en fenomenal fin tur langs fjorden inn til annlegget. De andre kom med Frits noe senere.

Også i år skapte Anders logistikkproblem: Han hadde lovet å komme nordtra etter et besøk paa en öy ved Harstad og ta med tre personer fra flyplassen, det skar seg, han kom fra Oslo sammen med Helge og Vidar.
Tre av oss reiste derfor med buss og tre satt på med Frits. Turen fra flyplassen midt i Bodø og inn til Saltstraumen brygge tar ca 45 min. Første delen av veien går langs Saltfjorden inn til Hopen der veien tar av til Saltstraumen over en halvøy som deler av fjorden slik at det kun er de trange sundene i Saltstraumen som skiller Saltfjorden på utsiden fra Skjerstadfjorden på innsiden. Skjerstadfjorden er et stort havbasseng, med flere meter forskjell på flo og fjære har vi "Motoren" som holder liv i Saltstraumen. Det er noen millioner kubikkmeter vann som skal ut og inn gjennom to smale aapninger to ganger i døgnet. Der er bygget to vakre broer over sundene, begge etter teknikken med fritt frembygg.


Innkvartering

Saltstraumen brygge ligger på sydsiden av sundene, og på innsiden, dvs til Skjerstadfjorden. Det huset vi fikk tildelt var helt nytt og ikke benyttet av andre før oss. På alle sidene var nye bygninger under oppføring. De gamle bygningene var i bruk, og i et vellutstyrt "havneanlegg" lå Alu-baater på rekke og rad.

Etter at vi fikk sunnet oss, og vertskapet hadde skrudd opp kroker og knagger, fant vi oss som vanlig godt til rette.

Etter et par gode  drammer var vi klar for middagen som Frits hadde forhåndsbestilt på Saltstraumen Hotel (På nordsiden av straumen)
 

Mandag den 29.05.17

Som nevnt foran spiste vi middag på Saltstraumen Hotel. Frits hadde bestilt salt sauekjøtt med kålrabisstappe. Et fortreffelig måltid. Vi sov godt denne første natten.


Tirsdag 30.05.17

Frokosten inntok vi i ro og mak på hotellet før vi ga oss på veg til Bodø. Knut Olav, Lars og Kåre kjørte med buss, den fikk motortrøbbel som resulterte i en times forsinkelse på befaringen i Norsk Luftfartsmuseum.

Det ble godt tatt inn igjen av en god "omviser," bror til Knut Olav, John Martin Skogøy. Han har arbeidet i "flymiljøet" i Bodø hele sit yrkesaktive liv, og var en virkelig god forteller.

Flymuseet er et imponerende anlegg, nybygget og aapnet i 1994. Her finnes en samling av ca 50 forskjellige (virkelige) gamle fly. I tillegg til en mengde modeller, tegninger, kart og oppbygde situasjoner, understøttet av moderne audiovisuelle hjelpemidler. Vi avsluttet omvisningen på museet med en enkel lunch før vi kjörte over til den militære delen av Bodø flystasjon.

Etter en grundig sikkerhetssjekk - identifisering med pass - slapp vi inn på området der vi ble tatt hånd om av "Starfighterens Venner."

Vi fikk en ordentlig orientering og historie fortalt av en tidligere Starfighter- og "sivilpilot" Helge Andreassen. Klubben har på ren hobbybasis fått hånd om og restaurert en Starfighter til godkjent operativ stand. Denne maskinen er allerede verdensberømt.

Som takk for en meget interessant og godt fremført historie, la vi igjen en femhundring til klubbens kaffegodt.

Etter en anstrengende dag roet vi oss ned i leiren. Der oppsto en diskusjon om hvordan middagen skulle avvikles, Knut Olav og Helge avgjorde ved mindretallstyranni, at vi skulle forsørge oss selv med hjemmelaget fiskemåltid. Gud skje lov!

Helge gikk på brygga og handlet fisk: torsk og sei. Knut Olav, Lars og Helge kjøpte inn gullerøtter, bacon, rödbeter, poteter og vin. 

Vi dekket bordet med utsikt over fjorden og nøt et helt fantastisk herremåltid. Der ble sovet godt denne natten.

Onsdag 31.05.17

Frits er ikke i form, han har slitt med hjerteflimmer og leddgikt . Til tross for dette kjørte han oss til hotellet for frokost spisning og sørget for at vi kom frem til dagens rekognosering som planlagt. Utenfor havnen i Bodø ligger en holme (den er nå landfast ved utfylling) som har en spesiell historie.

I napoleonskrigene ble Norge utsatt for en engelsk blokkade som resulterte i en meget prekær forsynings-situsajon. Norge satte iverk kapervirksomhet og økte den gamle Pomorhandelen med korn fra Arkangelsk. En stor del av dette kornet ble lagret i et kornmagasin på Hundholmen, i dag endel av Bodø havn. Der var på den tiden Ingen/liten bybebyggelse i Bodø. For å hindre at engelskmennene skulle kunne plyndre dette kornmagasinet ble det vedtatt å bygge et fort på Nyholmen. På samme måten som vi nå i en "fredelig" tid har nedlagt våre solide fortifikatoriske anlegg, og sågar overlatt dem til russisk bruk, ble Nyholmen skanse relativt snart etter napoleonskrigene overlatt til forfall. Den ble etter hvert brukt til steinbrudd for den begynnende bebyggelsen i det som i dag er Bodø.

Nyholmen Skanse er i dag restaurert av en idealistisk gjeng som har organisert seg i Nyholmen Skandses Companie. De har basert seg på en artilleri-tradisjon.

Vi ble mottatt av Jørn Olsen i full mundur, Major og kanone´r, han var assistert av K. Hillestad, Adm. off. og Kanone´r.

Compagniet ble grunnlagt i 1993. Batteriet er nå stort sett fullt renovert/gjennoppbygget og blir stort sett drevet og vedlikeholt av denne idealistiske gjengen i Nyholmen Skandses Compagnie.

Vi minnes dette besøk med glede og utbringer et trefoldig HURRA for dem!!! (Vi gjorde også opp for oss økonmisk) !  

ooo000ooo

Etter rekognoseringen tok vi oss tid til å nyte utsikten og et glass pils på toppen av Scandic Havet. Deretter vandret vi over til kafeen i Biblioteket på det nye kulturhuset der vi nøt en velfortjent, deilig fiskesuppe før vi ga oss på returen til Saltstraumen Brygge. Frits hadde endelig innsett alvoret og ble innlagt på sentralsykehuset til behandling/ observasjon.

Frits hadde som endel av årets stabsmøte bestilt en "villmarksaften" i en lavo i et turistanlegg litt lenger inne i Skjerstadfjorden på et sted som heter Tuvsjyen.

Vi ble hentet med drosje- "syngende sjaaför" og kjørt til dette spesielle anlegget. Vi fikk en Lavo for oss selv med to skinnkledde jenter som serverte oss. På det klassiske spørsmålet: "Har du skinntrusa på dæ i dag?" kom svaret promte: "jada, den æ uta lemenskinn!"

Benkene rundt veggene var skinnkledde, og selv om der var kjølig ute var der akseptabelt lunt inne, bålet brant hele tiden lystig. Vi fikk mjød å drikke, og en fortreffelig bespisning. Hovedretten var langstekt kjøtt fra en med gloheite steiner foret, og tildekket grop i bakken.

Jentene avdekket underet med akselplaten fra en elg (beinplaten forstår seg), alle fikk nok å spise. Desserten var også eksotisk og frisk. Mette og godt forsynte ga vi oss på hjemveien med "syngene sjaaför" for å forberede oss på morgendagens avslutning.
 

Torsdag 01.06.17

Med noe blandede erfaringer fra tidligere års bokholderi, ble det i år bestemt at vi måtte finne en ny løsning. Valget falt på Vidar, det viste seg å være en meget fornuftig beslutning. Vidar tok utfordringen seriøst, og opprettet omgående et XL-ark der alle utgifter ble registrert pr. person, summert og fordelt med kontonummeret til Frits som salderingskonto.

Så var det oppbruddets time nok en gang, det er besynderlig så fort en slik hyggelig samling er forbi.

Men denne gangen var der også noe sørgmodig i opp-bruddet.

Frits var på sykehuset og Kåre fikk melding om at konens sykdom forverret seg.

På vegen til flyplassen hadde noen av oss god tid för flyavgang. Knut Olav, Lars og Kåre rakk å avlegge Frits et besøk på sykehuset, han var som vanlig ved godt mot og satte pris på at vi hadde trivdes med opplegget her nord, spesielt vakte det glede, at vi likte oss på Tuvsjyen.


Neste stabsmøte

Det var allerede bestemt da vi var på Sørlandet at vi skulle foreta en rekognosering i grensetraktene mot Sverige med base i nærheten av Halden.

Helge sier seg villig til å organisere et slikt opplegg og tar sikte på å kommandere ut noen "der øst" til å bistå.

Nærbø den 6. juli 2017

Kåre Skretting, ReferentStaff Meeting 2017, 29. Mai-1. juni

Forslag for neste samling.

Ideen fra Frits og Kåre etter hjemturen fra Sørlandet ble godt mottatt, og etter en kort runde ble det bestemt at neste Stabsmøte avholdes i området Bodø/ Saltstraumen, og at Knut Olav og Frits påtar seg S4 og Rekoff ansvar.


Paa-meldte til Saltstraumen pr. 17.05.22:

 • Anders
 • Björn (avbud)
 • Frits
 • Helge
 • Knut Olav
 • Kaare
 • Lars
 • Vidar


Program for:

Stabsmöte 29.05. – 01.06 2017 i Saltstraumen

Mandag 29. mai:

Oppmøte, innkvartering Saltstraumen, orientering og velkomst middag: kl. 19.00.


Tirsdag 30. mai:

Omvisning på Flymuseet. Besøk på Bodø Flystasjon med omvisning i beredskaps hanger.


Onsdag 31. mai:

Besøk på Nyholmen Skandse. Fiske- og omvisning ved Saltstraumen...Her blir det mulighet for ophold i Bodö, hvis vaeret gaar oss i mot og der er flertal for Bodö.

Avskjedsmiddag (Tuvsjyen steinaldergård)


Torsdag 1. juni:

Frokost og hjemreise.


Nærmere orientering vil bli gitt når YR.no gir oss langtidsvarsel for perioden. Det er litt forskjell på sydvest kuling med regnbyger og østavind med tilnærmet midtnattsol.

Saltstraumen byr på utmerkete fiskemuligheter med slukstang fra land. Er man godt forberedt med varme og vann/vindtette klær blir været oftest pent.

I perioden er Saltstraumen på sitt sterkeste kl. 16.00- 17.00 (innad gående). Det er en opplevelse enten en fisker eller er tilskuer.

Knut og Frits trenger nå oversikt over når tid dere ankommer Bodø og når avreise er bestilt.

Vi tilrettelegger for transport Flyplassen – Saltstraumen – Flyplassen ved ankomst og avreise.

Det er viktig å presisere at for å komme inn på Flystasjonen må gyldig norsk pass medbringes.

Sjekk det allerede nå slik at alle kommer inn. Går ut fra at dere ikke er svartelistet.

Knut har sendt søknad på samtlige.

Med vennlig hilsen

Frits og Knut Olav


Paa meldinger-kommentarer-önsker om hyggelig samling-melding om forfall-ankomst Bodö etc...

17-06-08 Til John- og Helge...

Hermed en stor takk til dere veteraner innenfor luftfart og flyvende maskiner...

Vi fikk meget med oss på dagen for besøk hos dere og beundrer
det store engasjement dere viser!

Med vennlig hilsen
De 7 ingeniør soldater


Til NSC. Takk for utvist dåd ved vårt besøk på Nyholmen Skandse  Takk for besøket, håper dere hadde det bra der ute! Velkommen tilbake! NSC

 

HIS 58/60 – DET ÅRLIGE TREFF

Den bedrøvelige kullkamerat Jarle Lind!

Til vår forundring og skuffelse har vi bragt i erfaring at du har valgt å delta på jubileum i Halmstad for å feire et av våre forsmedelige "landtap"  -  i stedet for å delta i vårt årlige treff;  denne gangen i Nordland, ditt fødeland.

Du ilegges herved en skriftlig irettesettelse, og vi minner om at gjentakelse kan medføre uante konsekvenser...

Vi håper på gjensyn ved neste års treff i Halden og ønsker deg alt godt med 85 års dagen...

Helge, Anders, Kåre, Vidar, Lars, Knut Olav og Frits.


Til Kay Erik. Vi savner deg og dine historier om  "Reiner med beinet" og Lars's prestasjoner i Indre Troms.

Vi håper du får anledning til å delta i Halden neste år!

Med vennlig hilsen

Helge, Kåre, Frits, Anders, Knut Olav, Vidar og Lars


Til Bjørn. Mild irettesettelse, som kan få konsekvenser!

Hvorfor i hule hete har du ikke løst dette med å sende ditt barnebarn en sjekk?

Med den fantastiske opplevelse på Gjøvik i fjor, er vi dypt skuffet over din fraværelse i Bodø uten permisjon.

Formildende omstendigheter kan være at du innfinner deg neste å i Halden.

Deltakerne i Saltstraumen.......

17-05-22 Bjørn har meldt avbud...


Hei! 17-05-09

Vi ordner det til dere. Velkommen 30 mai kl 12.00.
Mvh
Charles Årsandøy
Kjøkkensjef Luftfartsmuseet


Nyholmen Skandses Compagnie

Løvli har idag 8. mai, fått bekreftelse på 31 mai. Alt ok


17-04-25 Hei
Det virker som logistikken er i sikre hender. Jeg regner også med å ta samme fly som Bjørn og Vidar (og kanskje Helge). Lander således i Bodø kl. 1500.
Mvh Lars

Hei
mit fly , SK4112, lander etter planen i Bodø 14.30. Hjemturen har jeg booket med avgang Bodø kl 12.55
Mvh Kåre


17-04-25 Knut Olav, hei! Eg kjem frå Grytøya utanfor Harstad, 2 ferjer og 33 mil. Trur ikkje at eg kjem så tidleg. Eg har varebil og berre eitt sete ledig i tillegg til førarsete! Så for meg vert det eit mål å nå middagen kl. 1900.

mvh Anders

Ny kontakt telefon fra Nyholmen Skandse, (jeg la inn melding paa Facebook) og her er svaret:
"Hei, bare ta kontakt på tlf: 97151545"

17-04-23 Hei Knut Olav og Frits.

Jeg ankommer 29/5- kl. 1450. Reiser med Norwegian fra Oslo.

Hilsen Bjørn

17-04-22 Hei Frits og Knut Olav

Jeg ankommer Bodø med Norwegian klokken 1450.

Hilsen Vidar


17-04-04 Hei Knut Olav,

Takk for henvendelsen. Dette må vi klare å få til.
Standardskjema for adgang krever fødselsdato på samtlige.
Det sender du ved høve. Sikkerhetskontoret behøver noen dagers forvarsling.

Velkommen til starfighteren.

Mvh Helge Andreassen


10. Apr 2017
Hallo,
jeg blir med. Jeg flyr begge veier fra Sola

Mvh
Kåre Skretting


17-03-12

Takk for innkallinga! Ser fram til å møtast om lag midt i landet vårt. Eg kjem og vonar at eg er framkomen tidsnok til første oppstilling!

Helsing Anders


Hei.
Dette høres bare fint ut og jeg sier ja umiddelbart. Med det bekreftes:
Møter til stabsmøtet.
Fantastisk at dere tar initiativet til dette og håper at det går i orden med stor deltagelse fra de fleste veteraner.
Mvh Lars


Hei og takk for sist, og takk for invitasjon til Bodø/Saltstrømmen.Jeg kommer og gleder meg stort,

Bjørn G.


Hei alle sammen!

Ser frem til denne turen. Antar at flyplassfundamentene fortsatt tåler trykket. Knut og jeg hadde sommerjobb i betonglaboratoriet og sjekket kvaliteten på betongen som ble brukt. (En menneskealder siden).

Melder meg herved på til turen!

Hilsen Helge


Takk for tilbakemelding med kvalitet!
Det er godt at gjengen mottar anbefalinger og motivasjon til turen...


17-03-11 Hei Knut og Frits

Flott av dere å ta på dere et slikt arrangement. Dessuten blir det artig å komme tilbake til området. Jeg var engasjert der i flere år på 1970-tallet, dvs i Sulitjelma.

Jeg kommer. Vidar


17-03-21

Har sendt SMS til Dagfinn. 

Vi talte sammen i telefon. Han har det godt, men det er for langt aa kjöre til Bodö...

Svaret blir ikke paamelding, men Dagfinn önsker lykke til og hilser til alle ingeniörsoldater.


Hallo Frits,

Takk for sist! Jeg kan dessverre ikke delta i stabsmøte 2017. Kona og jeg har bestilt tur til Lofoten i nesten samme periode.

Hils til alle frammøtte ingeniørsoldater og ha en trivelig sammenkomst! Bjørn forteller at han blir med, så innlandet blir dermed representert.

Hilsen Hans Bjørn

Har ogsaa talt med Hans Björn i telefon d.d.


17-03-16

Takk for hyggelig invitasjon til kjente trakter fra mine siste 2 år i Forsvarets Bygningstjeneste. Dessverre må jeg takke nei og ønsker dere lykke til med arrangementet ?

Jörgen Stö

Takk for melding og lykkeönskning til arrangementet.
Haaper at du, som en av de eldste, er oppegaaende.


Med vennlig hilsen

Knut Olav


17-03-13 Hei alle gamle krigere.

Opplegget ser veldig bra ut, men jeg kan dessverre ikke delta da jeg fyller 85 år (gammel mann) akkurat da og skal ha en samling med hele familien. Ønsker alle deltakere god tur og god opplevelse.

Hilsen Jarle Lind.

Takk for kvalifisert melding med gode hilsener til gutta som deltar!
En rigtig stor födselsdags hilsen til deg paa din 85 aars dag...

17-03-12 Hei Knut Olav!

Beklager at jeg ikke kan deltake i Stabsmøte 2017. Helsa er ikke kommet seg helt etter Stabsmøte 2016, som du vet er jeg leder av Fiduciaforeningen i Frimurerforeningen og det er planlagt og besstillt busstur torsdag 1. juni kl. 10.00 til Vanse og Lista Flystasjon,

med retur sent ettermiddag. Har vært innlagt på sykehus i år p.g.a. hjerte, men heldigvis sluppet ut! Så jeg tør ikke være langt borte i strekk i mange dager.

Med vennlig hilsen til deg og Randi,

fra Kay Erik.+


17-03-12

Takk for orientering om stabsmøte. Flott opplegg, men jeg må melde forfall da jeg er opptatt på annet hold på den tida. Forøvrig er jeg fortsatt oppegående.

Plages med ryggen som også influerer på andre ting, men ikke verre enn at jeg kommer meg rundt. De siste årene har jeg oppholdt meg mye i Alanya, Tyrkia  i vinterhalvåret. Behagelig klima og ikke for langt å reise.

Håper dere og de andre gutta har det bra og at dere får en hygglig samling.

Hilsen Arild. 

 

 

Den 10.03.2017 18:15, skrev Knut Olav Skogøy:

Hei soldater kammerater... Hermed videresendes topp opplegg fra Frits, om möte I Bodö, som bes besvart innen 21. mars paa en av tre maater og gjerne til baade Frits og Knut Olav...

Vell mött...og paa gjensyn

Med vennlig hilsen

Knut Olav  


-----Original Message----- From: Frits Løvli

Date: Fri, 10 Mar 2017 15:32:20 +0100

To: 'Knut Olav Skogøy'

Subject: SV: Stabsmøte 2017.

STABSMØTE 2017 FOR KULL 58/60 ITS

Følgende opplegg for stabsmøtet er under planlegging av Knut Olav og Frits. Tidspunkt: 29. mai – 1. juni.

Sted: Bodø. Innkvartering: Saltstraumen (Oppredd seng og bespisning på stedet)

Foreløpig opplegg:

Mandag 29. mai:

Oppmøte, innkvartering og velkomstmiddag.

Forventer at flertallet ankommer Bodø Lufthavn ca. 14.00 – 15.00 (avhengig av flyselskap og avreisested)

Det vil bli arrangert felles transport Flyplassen - Saltstraumen.

Tirsdag 30. mai:

Omvisning på Luftfartsmuseet med hovedvekt på «Kald Krig»U2 osv.

Sjekker mulighetene for besøk på Bodø Flystasjon med omvisning i atom sikker hangar.


Onsdag 31. mai:

Besøk på Nyholmen skanse (bygget i 1810 til beskyttelse mot engelske skip under Napoleons krigen)

Ev. andre utflukter avhengig av vær og føreforhold.

Der er i nærområdet til Saltstraumen mye historie. "Raud den ramme" bodde her i nærheten for noen årtider siden (konferer Snorre side 183).

Der er også «brukbare» forhold for slukfiske i selve Saltstraumen.

En dyktig kokk fra Hamarøy vil kunne tilberede fangst og arrangere selvfanget middag/kvelds.

Men mye av dette er væravhengig. Så når YR.no gir sitt langtidsvarsel vil de forskjellige kveldsaktiviteter bli planlagt mere i detalj.

Torsdag 1. juni:

Frokost og hjemreise.

Det Knut Olav og Frits trenger nå er en oversikt over om interessen er såpass stor at det er forsvarlig å avholde et stabsmøte så langt fra det sentrale Norge.

Frits har bodd hele sitt liv i Nord-Norge (unntatt ca. 2 år på Hvalsmoen) og vet godt at avstanden Oslo - Bodø er ca. dobbelt så lang som avstanden Bodø - Oslo. Trøsten er at hjemreisen blir kortere.

Før videre planlegging og ev. booking igangsettes trenger vi tilbakemelding fra de møtepliktige med følgende alternativ.

 • Møter til Stabsmøtet.
 • Møter kanskje til Stabsmøtet. (gjerne med utfyllende   kommentarer)
 • Møter ikke til stabsmøtet.

Svar snarest og helst innen 21. mars. Gjerne med innspill til program og tidspunkt.
Halden Treffet

Her er bilder Fra Halden treffetAlle paa Krigsskolen

Nordiska Militära Kamratforeningsmötet Halmstad 14-18 juni 2017

Saltstraumen- et gedigent fangst-omraade med store "trolldomskrefter"

Langskipet Olav Trygvason´s reise fra: Isle of Man til Trondheim 1997


Kong Olav V var sønn av kong Haakon VII og dronning Maud.

Kronprins Olav ble konge da faren døde i 1957.

Da kong Olav V hadde vært konge i 25 år dro han på jubileumsreise, og han besøkte Saltstraumen 14. august 1982.Ingeniörsoldat meld deg inn

i Ingeniörvaapnets soldatforening


Vaermeldingen for Saltstraumen 

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRKMore About Norway?

Visit the website here...


Vi vil meget gjerne höre din historie

Har du en god historie, så del den med oss!

Skriv Din Tittel Her

Hva Andre Deltakere har Skrevet

Click below to see contributions from other visitors to this page...

Saltstraumen 
Sender bilde fra turen...

Heder 
Hei Mange takk for en fyldig og god oversikt over hva vi så og opplevde i tidsrommet 29.05 til 01.06.2017. Dette gjelder både Knut Olav og Kåre. …

Click here to write your own.


Thank you for visiting!

Want to receive our online newsletter?

We respect our visitors privacy!


Your Place to Stay?
Please book via our search box below and
get the best deal available - with guarantee...
It can be for travel to your well known place -
or anywhere else on earth...
Get your deal here:Knut Olav Skogöy

44, Um Wues - L-6552 Berdorf - Luxembourg

Tel: +352621735117 - Tel: +4522170617

Copyright & TM 2019: AneSite.com|Page Top|Contact Us|
> Ecommerce Web Site Solutions HomeSponsor?

Sponsorship Policy

Book away

Search here for best hotel deal!PayPal Safer Easier to Pay OnlineProject Discount Coupon


Read more...
Ecommerce System Winner ToolsRead more...
Internet Consultant


Let us make the

best plan together

Start hereSparring Partner


Contact hereBoat For Sale Chania

Send your offer hereOpen Every Day- and Night

 

Doctors- lawyers-vets- mechanics-  +++ can answer your questions- 24/7  


No matter what life throws your way,
you are covered
The Vikings in  North SeaViking Ship in North Sea
Berdorf Luxembourg  Nature of the Müllerthal TrailRead more...Ingeniörsoldat meld deg inn i


Ingeniörvaapnets soldatforeningVisit the Norwegian Nature!Skiing Norway