Oscarsborg-Top Staff meeting Anniversary Days 2020 on Historic Ground 


Oscarsborg Stabsmøte 2020
Sted og tid: Oscarsborg festning 09. juni - 11. juni,
pris 995,- inkl. frokost.


Program

Ankomst Oscarsborg tirsdag 09. juni

1.  Deltagere som antas å ankomme Gardermoen pr. fly, ankomsttid senest kl. 11:

Kåre Magnar Skretting, Frits Løvli (bil fra Askim?), Knut Olav Skogøy, Kai Erik Simonsen,

Plukkes opp av Bjørn Guldbrandsen som kommer med bil fra Gjøvik (hvis behov settes inn ytterligere en bil)

2.   Antas å komme med egen bil:

Anders Brenne, Dagfinn Lund, Arild Hartung, Jørgen Stø (trikk/buss?), Jarle Lind (trikk/buss?), Bjørn Guldbrandsen, Hans B. Jacobsen, Helge Tharaldsen, Lars Gunnerød, Vidar Vold

 

3.   Møtested:

To alternativer:

- Deltagerne tar seg frem til Drøbak/Oscarsborg på egen hånd.

- Møtested Abildsø* (Vidars hjem). Pizza serveres før videre ferd til    Drøbak/Oscarsborg i maxi-taxi (tilbud maxi-taxi ca 1800 kroner).

 

4.   Ankomst Oscarsborg ca kl. 14

5.   Omvisning kl.16, ca 2 timer (alternativt omvisning torsdag morgen)

6.   Middag kl.19 (deltagerne permitteres for resten av kvelden)

  

Onsdag 10. juni

- Frokost, tidspunkt velges fritt.

- Fremmøte på brygga senest klokken 10 for sjøtransport til Oslo

- Omvisning Akershus festning kl. 12 – 13

- Omvisning Akershus slott kl. 13 – 14

- Lunch på restaurant Festningen 14 – 15

- Omvisning Hjemmefrontmuseet kl. 15

- Returtransport Oscarsborg

- Middag kl. 19

 

Torsdag 11. juni

- Frokost, tidspunkt velges fritt

- Omvisning på Oscarsborg festning  kl. 10 – 12 (alternativt)

- Spasertur i Drøbak

- Hjemreise fra Drøbakk; enten egen bil eller maxitaxi. For dem som må tilpasse tidspunkt i forhold til flyavgang, kan Abildsø* være et godt venteværelse. Vidar har en Toyota Yaris for videretransport til Gardermoen.

 

* Enebakkveien 227, buss 70 ca 20 min. fra Sentralstasjonen. Det er dessverre bare plass for 3 biler på tunet hos meg. Antall biler utover dette må parkeres et sted i nærheten.

NB. Hver og en må gi tilbakemelding med hensyn til transport.

 

Hei alle sammen

Jeg har bestilt både omvisning og foredrag. Men som dere ser av svaret fra "Oscarsborg museer" vil omvisning og foredrag delvis overlappe hverandre. Men som dere også ser av svaret, er vi oppfordret til å komme med ønsker. I år, dvs natten til 09. april, er det 80 år siden det tyske angrepet på Norge.

Jeg ber hver av dere tenke igjennom spesielle ønsker for foredraget. Eller blir vi fornøyd med kun omvisningen og det som opplyses der?

Vidar

 

Samling plenen Krigsskolen

Hos Starfighter klubben Bodö

Fredriksten Festning

Med Helgöyen fra Utstein til Avaldsnes


Hei alle sammen

Forslag til transport ankomstdagen:

- Bil fra Gardermoen: Bjørn evt. Hans Bjørn, plukker opp Kåre og Knut.

- Bil fra Asker: Lars og Anders.

- Bil fra Fredriksted/Askim: Helge og Frits

- Bil fra Abildsø (Yaris): Jarle, Jørgen og Vidar

Jeg foreslår at hver gruppe avtaler direkte seg imellom. Hvis praktisk, reduserer vi antall grupper fra fire til tre. Vi vil prøve å komme reltivt tidlig frem til Oscarsborg, dog uten å stresse. Tidsbestemmende er trolig tidspunkt for ankomst Gardermoen.

Vi venter fortsatt på tilbakemelding fra

- Kai Erik - Hans Bjørn - Dagfinn

Fint om noen av dere tar kontakt (tlf.) med en eller flere av dem.

Dersom Abildsø ønskes som mellomstasjon og matstasjon (pizza), gi en tilbakemelding.

Mitt hjem ligger ved Enebakkveien som går parallelt med E6 mellom Ryenkrysset og Lambertseterveien (ca 2 km) på veien mot Drøbak. Altså ingen omvei, men fartsgrense 40 km/h i stedet for 60/80.

Vi jobber fortsatt med logistikken; transport mellom Oscarsborg og Akerhus festning. Vi ser på tre muligheter; egen bil, maxitaxi og båttransport.

Vidar


Hei alle sammen

Vi, Lars og Vidar, sender dere en påminnelse om årets store begivenhet, Stabsmøtet på Oscarsborg i dagene 09. juni til 11. juni. Husk å reserver disse dagene for stabsmøtet.

Jeg vedlegger et programutkast:

- Noen avtaler vedrørende lokaltransporter til og fra Oscarsborg gjenstår, og dermed eksakte tidspunkter for noen av besøkene. 

- Vi trenger noen opplysninger fra dere vedrørende ankomstdagen; hvem kommer med fly til Gardermoen, hvem kommer med egen bil og hvem kommer med buss og tog (t-bane). For noen vil det passe å reise direkte til Drøbakk/Oscarsborg. For andre vil det passe bedre å samles på et avtalt møtested og felles transport videre. Derfor ber vi hver og en av dere gi en tilbakemelding. Som møtested foreslår jeg mitt hjem på Abildsø.

Oscarsborg disponerer 3 parkeringplasser på Drøbaksiden av sundet. Disse plassene kan ikke reserveres. Og alle tre var opptatt da jeg var på rekognosering i juni i fjor. Jeg fant parkering for min bil i en grøftekant i nærheten. Ingen parkeringsbot da jeg kom tilbake.

Ta en titt på vedlagte programutkast. Og dersom noen har et spesielt ønske, kom frem med det (hei Bjørn; som du ser av programmet vil du bli spurt om å gjøre et spesialoppdrag i tilknytning til transport).

Vidar V.

General: Selvutnevnt og midlertidig


OSCARSBORG MUSEER

Festningsmuseet – Ildledningsmuseet – Kystartillerimuseet – Torpedobatteriet - Kanonparken

 

Hei,

Så hyggelig at dere har lagt turen til Oscarsborg i årJ

Når det gjelder både grundig omvisning (= 2 t.) OG foredrag, så vil nok disse inneholde en del av det samme. Alternativt kan dere gi oss noen stikkord for hva dere er spesielt interessert i å høre mer om, og få en fordypning i dette i Kakebua – på en time eller to.

Innholdet for foredraget blir da tilpasset deres ønsker, og hvor mye tid dere har til rådighet.

Hører fra deg igjen, du får pris av oss når vi er enige om omfanget!

Med vennlig hilsen/ best regards

Oscarsborg museer

Gry Larsson

Nettside/ website: www.oscarsborgmuseer.no

Facebook: Oscarsborg museer

Tlf./ phone: 488 67 500


Oscarsborg Museum

Vi er en gruppe på 10 personer som har bestilt opphold på Oscarsborg hotel for perioden 09. - 11. juni (reservasjon nr. 31381). Vår felles bakgrunn er Ingeniørvåpnets Tekniske Skole 1958 - 1960. Vi møtes hvert år i begynnelsen av juni måned, i år altså på Oscarsborg. Forsvar og forsvarsanlegg er som man forstår, av spesiell interesse.

- Vi ønsker en grundig omvisning, og vil foretrekke ankomstdagen tirsdag 09. juni ved 16-tiden. En grundig omvisning. På norsk.

- Vi ønsker et foredrag i "Kakebua" (jeg må dessverre innrømme at der har jeg også sittet tidligere, et annet sted i landet). Foredraget vil vi helst ha neste dag, onsdag 10. juni godt ut på ettermiddagen.

- Mitt telefonnummer er 90868667

Vennligst bekreft min bestilling pr. mail.

Hilsen Vidar Vold

ITS 1958-60

 

Hei Anders!

Takk for videresendte mailer. Jeg er i utlandet når stabsmøtet går av stabelen så jeg kommer ikke til å delta.

Håper dere får et interessant og hyggelig møte. Jeg har også informert  Vidar. 

Hilsen Arild. 

 

Hei Anders

Takk for informasjon om Kjell. Det var trist å høre om Kjell, og da tenker jeg først og fremst på at han så tidlig fikk en alvorlig sykdom. Jeg håper at han de siste årene hadde det godt trass i allt.  Det kan hende det sluttet som en befrielse.

Jeg vil huske Kjell som en lun og fin kar.

Vidar


Abildsö passer meg bra.  Hilsen Jarle 

 

Hei Vidar og takk for tilsendt orientering!

Omvisning på Akershus, vil gjerne at me får med orientering på/om "Lingeloftet".

Helsing Anders


Hei.

Dette blir spennende. Lars ordner med sommervær.

Jeg har utgangspunkt i Askim. Blir kjørt og hentet til/fra Drøbak.

Mulig jeg ber om hjelp  Askim/Drøbak av Helge. Ikke påkrevet, men mulig. Jeg holder kontakt med Helge.

Frits


Takk for flott opplegg til stabsmöte 9.- til 11. Juni.

Jeg tar kontakt med Björn for transport til og fra Gardermoen

Senest möte kl. 1100 den 9. Juni-Gardermoen.

Tidligst avreise kl. ???? den 11. Juni-Gardermoen

Med vennlig hilsen

Knut Olav


Hei alle sammen

Jeg burde ha sagt noe mer om situasjonen:

Ingen er foreløpig bindende påmeldt til årets stabsmøte. Som Lars skrev for en stund siden, vi ber en foreløpig påmelding for å få et begrep om hvor mange som er interessert i å delta.

På et senere tidspunkt, bl.a. etter samtale med Oscarsborg hotell, vil vi be om en bindende påmeldig eller avlyse arrangementet.

Coronaviruset utgjør en alvorlig situasjon som vi skal ta på høyeste alvor. Men fortsatt er det tre måneder igjen. Jeg synes vi skal se an situasjonen, og ta en beslutning på et tidspunkt vi har større klarhet. Og før vi blir bundet til kostnader.

Vidar

 

Den 14.03.2020 16:16, skrev Vidar Vold:

Hei alle sammen.

Vi får håpe at Coronaviruset ikke forstyrrer vårt besøk på den prektige øya Oscarsborg. Jeg har tidligere blitt fortalt at det er viktig å ta bekymringer på forhånd fordi det er den eneste sikre måten å få dem på. Men vi dropper det, et virus skal ikke få en forhåndsseier.

Vidar


Hallo Vidar og resten ,

Som sagt før, jeg regner som sikkert å delta (dersom jeg er i live) forbeholdene som du nevner er fornuftige, men jeg tror hotellet har forståelse for noen ekstra forbehold i desse «kolera tidene».

Mvh

Kåre Skretting


Hei.

Ja dette var jo ikke etter planen. Vi må nok være forberedt på avlysning/utsettelse. Er ikke spesielt optimistisk på at vi kan avvikle stabsmøtet i juni. Alternativet vil da være å forsøke til høsten (sept) eller til neste år. Men ting skjer fort så det er nok lurt å vente til medio mai før avgjørelsen tas. Ta minst mulig risiko alle sammen.

Mvh Frits      


Hei.  

Ja mye har skjedd i den senere tiden og som dere skjønner så har vi begynt å vurdere hvordan Coronaen vil påvirke vårt møte.  Svar fra Kåre og Jarle tyder jo på at de har registrert hva som kan skje. Vi vet selvsagt like lite som dere, men vi kan i allefall sjekke ut at vi ikke blir sittende med «sjegget i postkassa» og måtte betale ved eventuell avlysning. Vi håper selvsagt ikke dette og Vidar har  sjekket med Oscarborg og med Akershus festning.  Det er tydelig at vi får full aksept for eventuell avlysning dersom vi avlyser før siste måned. Med andre ord ca. 10 mai. Vi  er jo alle i en alder, hvor vi er i den mest sårbare alder, selv om vi er aldri så spreke. Det er derfor vi må være litt mer på vakt og vi imøteser event. kommentarer om noen mener vi bør trekke oss tidligere. Det kan jo være at noen får problemer med forhåndsbestillinger av flybiletter el. lignende.  Hvis ikke noen har innvendinger så lar vi dette løpe inntil videre.  Vi håper selvsagt at alt går som forventet og at vi møtes i juni mnd.  

Mvh   Lars

2o-03-18

Hei Frits og alle dere andre

Du har helt rett Frits, ingenting går etter planen for tiden. For første gang i mitt liv har jeg fått "husarrest". Jeg får lov å gå til butikken for å handle mat. Eller gå på farmacia for å kjøpe medisiner. Alt annet er stengt. Jeg har et kjempeflott spaserområde, hvor jeg normalt har min daglige trim, rett utenfor min rekkehusleilighet. Forbudt. Sperret (se vedlegg). Tar man seg en spasertur på en av de flotte spaserveiene langs sjøen, risikerer man å bli stanset av politiet.  Men det er tillatt å sitte utenfor sin egen dør, i sin egen hage.

Nå har jeg fått en anelse om hvordan det er å havne innenfor "murene".

Min hjemreise var planlagt 24. april, men nå fremskyndet til 31. mars. Norske myndigheter ønsker oss hjem snarest mulig.

Vidar

 

Hei möte generaler

Hermed godkjennes utsettelse av övelsen! 

Vi er i krig med usynlig fiende! (president Macron)

Som ABC utdannet kriger gir jeg full oppbakning til B-delen (Bakteriologisk)

Er i unntagelses tilstand i Luxembourg, (3 mndr?) med stuearrest- dog godkjennes tur i naturen (masse gode stier) og hunden nyter den ekstra oppmerksomhet.

Grensene er lukket og det gjör, at jeg rent faktisk har tvunget permisjon fra övelsen.

Stötter Frits i uttalelsen:

"Ta minst mulig risiko alle sammen!"

Mvh Knut Olav


For 80 aar siden ble "Blücher" senket med kanon skudd-og torpedoer fra Oscarsborg
You might like these:You want a website soon!
How can we help you with the secrets?

  • You do not have the time to build your own site
  • You like what you do and want to keep doing what you do best
  • Remember our watertight guarantee
  • Get free start up advice - special discount

Enjoy this page? Send to a friend!


Use our secure form below - please complete and send!

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
 

Please enter the word that you see below.

  
Solo Build It!
Solo Build It! Results


Advertise on our site - 24x7x52

Top results and best prices. Brand your business and market your product straight to your prospective clientele     

PayPal-safer-easier to pay online


Thank you for visiting!

Get our free newsletter - with "special Internet only offers"

Read more:

Or, just order your free newsletter here:

|Page Top|Contact Us|Home

Knut Olav Skogöy

44, Um Wues - L-6552 Berdorf - Luxembourg

Tel: +352621735117 - Tel: +4522170617

Copyright & TM 2020: AneSite.comSponsor!

Top Results-Best Advertising

Sponsorship policy


Advertise with AneSite.com 

24x7x52

Your inquiry/orderPayPal Safer Easier to Pay OnlineEcommerce Theme Winner Tools

Read more...


It Consultant Consider Anesite.com to get top results on the Net

We make the best plan together

Start here


Sparring Partner

Contact here


Boat For Sale Chania

Send your offer here


Open Every Day-  Night 

Doctors- lawyers-vets- mechanics-  +++ can answer your questions- 24/7 

Read More


Vikings in North Sea

Read More


Berdorf Luxembourg  Nature of the Müllerthal Trail

Read more...


Ingeniörsoldat meld deg inn i

Ingeniörvaapnets soldatforening


Visit the Norwegian Nature!

Skiing Norway


Weather Forecast

Find your sunshine